L’ampliació de Coòpolis, en marxa

Finalment, aquest mes d’abril han començat les esperades obres d’ampliació de la fase 0 de Coòpolis, l’espai que ocupem a Can Batlló. Aquest nou espai serà l’allotjament de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona mentre esperem la realització de les obres definitives del Bloc 4, que es convertirà en el centre de promoció del cooperativisme més gran del sud d’Europa amb prop de 4.200  m2.  L’equip d’arquitectes de Lacol ha disenyat el projecte i en fan el seguiment a través de les seves xarxes socials: Facebook, Twitter e Instagram.

 

Com és ara i com serà?

Actualment Coòpolis  compta amb uns 250 metres quadrats amb un cubicle de treball de 64 metres quadrats fet de fusta.

L’ampliació consistirà en rehabilitar els dos espais restants del projecte ubicats al perímetre de la nau 8 de 200 metres quadrats i a l’interior d’aquesta de 275 metres quadrats.

 

I què hi haurà?

Amb les obres d’ampliació guanyem sobretot dos espais molt necessàris per continuar fent crèixer el porjecte de Coòpolis: una zona de formació i una zona d’incubació.

Zona de formació:
Hi ha previstes 3 aules per tal de dur a terme formacions i tallers. Un espai molt vinculat amb el carrer i de fàcil accés. La rehabilitació consistirà en reparar i millorar les condicions de la façana, la coberta i les obertures (finestres i portes d’accés) i la construcció d’un nou mòdul de fusta dividit en 3 parts per tal de formalitzar les aules d’uns 30 metres quadrats cadascuna.

Zona d’incubació:
A l’espai interior de la nau 8 està previst ubicar-hi la zona d’incubació. En aquest espai hi haura una planta baixa i un altell.  Contindrà fins a 9 mòduls de treball, unes cambres higièniques i un espai de descans tipus office. La construcció dels mòduls de treball es farà a través d’una estructura de fusta.

 

 

Els criteris que segueix l’equip d’arquitectes de Lacol són els de minimitzar l’impacte ambiental, respectant la construcció original de la nau i dotant a les noves construccions de fusta un caràcter de provisionalitat que permetin una flexibilitat i mobilitat al llarg dels anys. Els espais interiors de la nau que conecten les diferents zones no estaran climatitzades,  però es preveu la construcció de tres xemeneies solars que funcionaran de manera passiva que afavoriran la renovació de l’aire interior i el confort d’aquests espais. Amb aquesta ampliació el projecte Coòpolis comptarà amb 900 metres quadrats totals.

Recordeu que mentre duren les obres, continuem treballant des d’una nova ubicació: l’Escola Lliure El Sol